Kmetija Hubjani

Opis:
Prava posebnost v vasi Bate je daleč na okoli znana kmetija Hubjani. Hubjanova je najstarejša kmetija v Batah, saj tradicija pridelave in predelave mleka sega najmanj v 17. stoletje. Kljub temu da je bila včasih bolj, včasih manj usmerjena v pridelavo poljščin, so na kmetiji vedno vzrejali govedo in tako tudi pridelovali mleko. To je družinska kmetija, kjer se trudijo na čim bolj biološko neoporečen način proizvajati in predelovati mleko. Pred časom so se odločili, da ne bodo več prodajali le mleka kot surovino, zato so pričeli mleko predelovati v sir. Tako so postali prvi sirarji na območju Banjške in Trnovske planote. Najprej so proizvajali le poltrdi sir, kasneje pa so dopolnili ponudbo z mehkimi siri, s skutami, kislim mlekom ipd. Na kmetiji je urejen prijeten degustacijski prostor s trgovino. Člani družine na kmetiji Hubjani vas bodo lepo sprejeli in vam z veseljem predstavili svoje delo.

*Zaželena predhodna najava.

Kontakt:
Silverij in Jolanda Fabjan, +386 (0)5 307 55 77,  +386 (0)31 863 672, +386 (0)41 696 077, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tehnične podrobnosti:

 1. posebnih prilagoditev za osebe s posebnimi potrebami ni
 2. parkirišča ni, ob točki pa je zagotovljena možnost kratkotrajne in varne ustavitve vozila in omogočen izstop in vstop v vozila z invalidno osebo
 3. pešpot med parkiriščem in kmetijo je utrjena.
 4. dostop (vhodna vrata ipd. ) je širok najmanj 90 cm, (kljuke na vratih so razločno vidne in so drugačne barve kot vrata. Barvni kontrasti niso izpostavljeni
 5. dostop (vhodna vrata ipd. ) so široka 110 cm, kljuke na vratih so razločno vidne na višini 80 cm.
 6. prag v višini 16 cm.
 7. dokumentacija in osnovne informacije so na voljo v pisni obliki, ni povečanega teksta
 8. sanitarije niso dostopne za invalide na invalidskih vozičkih in težje gibljive
 9. mize so premične in dovolj visoke, da lahko oseba z invalidskim vozičkom prisede.
 10. nemotena komunikacija pri vodenju je zagotovljena s strani lokalnega vodiča.
 11. storitev je težko dostopna za gibalno ovirane goste, dobro dostopna za senzorno ovirane in osebe s težavami v duševnem zdravju ter osebami z motnjo v duševnem razvoju.
 12. storitve so na voljo z osebno asistenco lastnikov kmetije.

 

Slike:

Kmetija Hubjani - Zunaj

Kmetija Hubjani - Zunaj

Kmetija Hubjani - Znotraj