Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Obisk iz Bakuja, 9. 6. 2011

p6090508_vOb četrtkih muslimani obiskujejo svoje grobove. Naključje je hotelo, da se je to zgodilo ravno pri zadnjem obisku močne gospodarske in politične delegacije iz Azerbajdžana, ki se je prišla poklonit njihovemu narodnemu heroju Mehdiju Huseynzadehu – Mihajlu, diverzantu IX. korpusa, na pokopališče v Čepovan.

Preberite več: Obisk iz Bakuja, 9. 6. 2011

Očistimo Slovenijo v enem dnevu 2011

na_terenu_vVseslovenska akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu se je dotaknila vseh prebivalcev od najmlajših do najstarejših v dolini. Na predvečer so učenci Osnovne šole Čepovan pripravili kulturni program na to temo. Ekološka pravljica Vike Grobovšek "Do tiste stezice" je privabila v dvorano gasilskega doma lepo število poslušalcev. Pred dvorano so se predstavili tudi mladi kovači, ki so pokazali nekaj spretnosti, ki so se jih naučili med letom pri starejših kovačih v Lokovcu.

Preberite več: Očistimo Slovenijo v enem dnevu 2011

Pohod na Škopico

na_skopici_vČetrti pohod na Skopico - prva sobota v septembru je rezervirana za pohod na Vrše in na njen najvišji vrh Skopico. Vzpon je položen in primeren za vse starostne skupine.

 

Preberite več: Pohod na Škopico

Nagrada GZS za gospodarske in podjetniške dosežke

iztok_vGospodarska zbornica Slovenije je že 41. podelila priznanja tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrada, ki jo je direktor družbe Gonzaga pro g. Iztok Bizjak prejel v prisotnosti predsednika države dr. Danila Turka, predsednika državnega sveta Blaža Kavčiča, vrste ministrov vlade Republike Slovenije in diplomatov tujih držav, predstavlja potrditev, da je bilo njegovo dosedanje uspešno delo prepoznano in cenjeno.

 

 

Preberite več: Nagrada GZS za gospodarske in podjetniške dosežke

Razstava stenskih prtov v Čepovanu

prt1_v"Naj človek pol sveta obteče, najboljši kruh doma se peče."  Projekt je že več let zorel. Misel, da bi po celotni Čepovanski dolini popisali besedila, ki so jih naše babice in mame z veliko skrbjo in ljubeznijo izvezle na blago, smo letos uresničile.

Preberite več: Razstava stenskih prtov v Čepovanu

Spominska slovesnost ob 65-letnici delovanja Okrevališča št. 1 SVPB Pavla

pri_spomeniku_vV soboto, 13. 9. 2008, so Območno združenje ZB Nova Gorica, KO ZB Čepovan ter Društvo vojnih invalidov SP Nova Gorica pripravili spominsko slovesnost ob 65-letnici delovanja Okrevališča št. 1 SVPB Pavla, obenem pa so se spomnili še ustanovitve prvega terenskega odbora OF v Dragah ter talcev J. Bratuža in A. Podgornika, ki sta padla ob prvem prihodu Nemcev v vas.

Preberite več: Spominska slovesnost ob 65-letnici delovanja Okrevališča št. 1 SVPB Pavla

Koncert Planota poje 2008

mepz_cepovanV soboto, 23. februarja 2008, je bil v dvorani Gasilskega doma v Čepovanu koncert Planota poje 2008, ki sta ga organizirala Društvo ljubiteljev narave Planota in domače Kulturno društvo Mešani pevski zbor Čepovan.

Preberite več: Koncert Planota poje 2008

Obisk iz Bakuja leta 2007

mihajlo2. novembra 1944. je padel Mehdi Hüseynzadeh - Mihajlo. Partizan, ki so ga spoštovali tako njegovi soborci kot civilno prebivalstvo na Goriškem in Krasu. Po rodu je bil Azerbajdžanec. Življenje ga je zaneslo v naše kraje. Partizanom se je priključil po pobegu iz okupatorske vojske. Bil je obveščevalec in diverzant, ki je deloval v okviru IX. korpusa. 

Mehdi Huseynzadeh - Mihajlo
(1918 - 1944)
Azerbajdžanski narodni heroj

 

 

Preberite več: Obisk iz Bakuja leta 2007

Pohod na Skopico

skopica056vV okviru pohodniške transverzale po Banjški in Trnovski planoti, je septembra 2007 KS Čepovan organizirala že 2. pohod na Skopico.

Preberite več: Pohod na Skopico

Odprtje vodovoda Dol

dobrodsosli_velikaV soboto, 1. septembra 2007, smo se ob 18. uri zbrali v Dolu pri Čepovanu, da smo se udeležili slovesnosti ob odprtju vodovoda. Zbrane je nagovoril predsednik KS Čepovan, g. Adrijan Kofol, z željo in obljubo, da se dela tu ne bodo končala, saj je še kar nekaj hiš, ki so v neposredni bližini pa so iz vodovodnega omrežja izpadle.

Preberite več: Odprtje vodovoda Dol

Mitja Podgornik - puntarski jogr iz Čepovana

spomenik-01V nedeljo dopoldne (25. marca 2007) je bila v Čepovanu krajša svečanost ob odkritju spominskega obeležja čepovanskemu županu Matiji Podgorniku, vodji kmečkih puntarjev iz Čepovanske doline in Banjšic, ki so sodelovali v velikem Tolminskem puntu 1713. leta.

Preberite več: Mitja Podgornik - puntarski jogr iz Čepovana

Pustovanje 2007

pustNekatere članice našega gasilskega društva so se izvrstno našemile za pusta. Bravo bravo!

Koncert MPZ Čepovan

zborPetkov koncert, ki je bil 9. 2. 2007, je v dvorano gasilskega doma v Čepovanu privabil številne obiskovalce. Ti so z zanimanjem prisluhnili pestremu programu, ki ga je ob kulturnem prazniku oblikoval domači pevski zbor z gosti.

Preberite več: Koncert MPZ Čepovan