Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Krajevni praznik v Čepovanu

spomenik_letalcemV soboto, 7. oktobra 2006, je bilo v Čepovanu praznično in veselo. Obenem je bilo dogajanje tudi v opomin, da naj se dogodki iz leta 1944 ne ponovijo več.

 

Predstavljamo vam nekaj utrinkov iz dogajanja:

Odkritje spominskega obeležja na novi lokaciji 35 padlim letalcem, borcem 4. Prekomorske brigade, ki so pomagali pri pošiljanju zavezniške pomoči in bili pri tem sestreljeni. Spomenik so postavili že pred 20 leti.

voda_1Pol ure kasneje je bila predana svojemu namenu javna pipa -  »fontana«. Namenjena bo vsem žejnim popotnikom, ki bodo potovali skozi Čepovan. Manjši pipi sta bili postavljeni tudi na začetku Puštal pri Mejonu in na Vratih pri rezervoarju. Prva javna »fontana«je bila v Čepovanu postavljena že 1878. leta.


voda_2voda
Odprtje prizidka k dvorani gasilskega doma. Večletna dela so bila ob pomoči in razumevanju Mestne občine Nova Gorica končana.To je za našo vas velika pridobitev.
prizidek_1prizidek
 
Sledil je bogat kulturni program, ki so ga izvajali mešani pevski zbor iz Čepovana, učenci OŠ Čepovan in čepovanski solo pevci.
 
Po proslavi je sledilo družabno srečanje ob golažu in s plesom.
pevski_zbor
 
Svečanosti se je udeležil tudi župan Mestne občine Nova Gorica, g. Mirko Brulc, predstavnik letalstva, polkovnik Igor Zalokar, in drugi družbeno-politični predstavniki občine.
udelezencinastop_otrok