Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Otvoritev prenovljenega zdravstvenega doma Čepovan

prenovljena_ambulanta_velikaV četrtek, 22. 2. 2007, so v Čepovanu odprli prenovljene prostore zdravstvene ambulante, ki je bila zgrajena leta 1981.

 

Pred leti ji je grozilo zaprtje, domačini pa so si močno prizadevali za njeno ohranitev.

Kot je povedal predsednik KS Čepovan, g. Adrijan Kofol, kraj izgublja vse pomembne ustanove, ljudem pa veliko pomeni, da jim ni treba v ambulanto v Novo Gorico. Prizadevali si bodo, da bi ambulanta delovala še kakšen dan v tednu. Direktor novogoriškega zdravstvenega doma, g. Marjan Pintar, je ob odprtju prenovljenih prostorov poudaril, da se delovanje ambulante ekonomsko res ne izplača, zagotavlja pa, da bo zdravstveni zavod to možnost ohranjal, dokler jo bo imel.

prenovljeni_prostori_velikaObnova dotrajane zdravstvene ambulante je trajala dober mesec, med drugim so obnovili fasado in električno napeljavo, zamenjali pohištvo, uredili so tudi prostore za patronažno službo in skupne prostore za osebje. "Vsak denar, ki je vložen v to območje, se obrestuje v okviru politike, ki jo peljemo, da bi ljudje v teh krajih ostajali, da bi se mladi vračali," je ob odprtju obnovljene ambulante v Čepovanu poudaril župan MONG, g. Mirko Brulc.