Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Koncert MPZ Čepovan

zborPetkov koncert, ki je bil 9. 2. 2007, je v dvorano gasilskega doma v Čepovanu privabil številne obiskovalce. Ti so z zanimanjem prisluhnili pestremu programu, ki ga je ob kulturnem prazniku oblikoval domači pevski zbor z gosti.

 

Mešani pevski zbor Čepovan, ki ga od samega začetka vodi zborovodja Maja Klanjšček, je s svojim programom navzoče spomnil na lansko 100. obletnico smrti pesnika Simona Gregorčiča. Prvič se je poslušalcem predstavil mladinski zborček čepovanskega podmladka, ki ga je vodil Klemen Petrovčič. Večer so popestrili gostje, mlada skupina KD Vipavski tamburaši pod vodstvom Vlaste Lokar Lavrenčič ter gospod Pavlica iz Rihenberga, ki je glasbeno dogajanje povezoval z recitacijami in mislimi o Gregorčiču.

 

skupajblizu

V zadnjem delu koncerta so solisti, dekliški nonet zbora, ter celoten MePZ Čepovan ob spremljavi tamburašev zapeli nekaj slovenskih in angleških "evergreenov". Mešani pevski zbor Čepovan, ki združuje mlade iz Čepovana in Lokovca, v letošnji sezoni praznuje 10. obletnico delovanja. Med najvidnejše uspehe štejejo občinsko diplomo, ki so jo za vztrajno delo z mladimi in dosežke dobili ob občinskem prazniku Mestne občine Nova Gorica ter prejem srebrnega priznanja na 3. tekmovanju primorskih pevskih zborov in malih skupin v Postojni novembra lani. Pevcem zbora so omenjena priznanja dala nov zagon. Za konec jubilejne sezone pripravljajo nove koncerte, na katere vljudno vabijo.

tambura

Besedilo: U. P.
Foto: W. W.