Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Čistilna akcija in odkritje nove informacijske table v Grgarju

V soboto, 28. februarja 2009 smo v TD Grgar organizirali čistilno akcijo. Da bi združili koristno s prijetnim, smo po končanem čiščenju otvorili novo informacijsko tablo. V akciji je sodelovalo cca 35 krajanov vseh starostnih skupin . Očistili smo krake cest do Prevala , Zagorja, Fobškega kala in lep kos poti proti Banjšicam. Podali smo se tudi po bregovih potoka Slatna.Vsega skupaj smo nabrali čez 60 velikih vreč za smeti.


Po akciji smo se zbrali na parkirnem prostoru ob športnem igrišču, kjer nas je čakala topla malica. Tam smo imeli krajšo slovesnost s kulturnim programom in otvoritvijo nove informacijske table. Info tablo smo načrtovali že od same ustanovitve društva. Polovico sredstev zanjo smo dobili na Javnem razpisu za sofinanciranje programov in investicij v kmetijstvu v Mestni občini Nova Gorica za leto 2008. Drugo polovico pa smo zagotovili iz lastnih sredstev in s prostovoljnim delom. Vrednost table je cca 2.000 EUR. Tablo sta odkrila najstarejši in najmlajši član sobotne akcije.

V društvu smo zadovoljni s številčno udeležbe krajanov, predvsem pa smo veseli, ker so se akcije udeležili tudi mladi ter otroci. Dogovorili smo se, da bomo s podobnimi deli še nadaljevali...

Benjamin Černe za TD Grgar