Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Borov večer 2008

plakat_vV nedeljo, 20. aprila 2008, je bil v dvorani Krajevne skupnosti Grgar prvi Borov večer. Dogodek ob 95. obletnici rojstva Vladimirja Pavšiča - Mateja Bora, priznanega slovenskega pesnika, dramatika in prevajalca, rojenega v Grgarju, je postregel z insceniranim kratkim prerezom Borove ljubezenske lirike, ki je sicer del bogate Borove osebnosti.

 

Na letošnjem dogodku, ki bo - upajmo - prerasel v vsakoletno prireditev, so se predstavili člani domače gledališke skupine Kulturnega društva Grgar in Vokalna skupina Grgar, ki je premierno izvedla tri skladbe na besedilo pesmi Mateja Bora, ki jih je prav za to priložnost zapisal nadarjen zamejski skladatelj Patrick Quaggiato.

borov_vecer_vZarja Pavlin kot povezovalka, recitatorja Nina Žbona in Marko Pavlin ter Matija Kogoj, ki je posodil glas silhueti Mateja Bora, so pod mentorstvom Petre Kokoravec skupaj z Vokalno skupino Grgar in zborovodjem Andrejem Filipičem oblikovali dogodek, poln intenzivnih trenutkov in veličastnih besed Mateja Bora.

Čisto na koncu se je nastopajočim pridružil tudi skladatelj treh pesmi: Valse triste, Rad bi šel in Za vse.

Društvo ljubiteljev narave Planota tako s projektom Besede s planote, v katerega spada tudi Borov večer, želi spomniti na pomembne ljudi, ki so bili rojeni ali so delovali na Banjški in Trnovski planoti.