Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Koncert komornega zbora Ljubljanski Madrigalisti

ljubljanski_madrigalisti_1_velikaV soboto, 29. septembra 2007, ob 19.30 je na tretjem koncertu iz cikla Z glasbo po planoti v dvorani KS Grgar nastopil Mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti.

Člani Sekcije za kulturo društva Planota so v soorganizaciji z Vokalno skupino Grgar organizirali koncert, s katerim so želeli spomniti na 1. oktober – svetovni dan glasbe. Ob tej priložnosti so v Grgar povabili enega najboljših slovenskih pevskih sestavov – Mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti, ki je prav na zadnjem slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem 2007 v Mariboru osvojil zlato plaketo, njihova zborovodkinja, Andreja Martinjak, pa je prejela posebno priznanje žirije za najboljšo izbiro programa ter nagrado za najbolj perspektivno mlado dirigentko.

 

ljubljanski_madrigalisti_2_velikaZbor, ki deluje od leta 1991, repertoarno posega v vse zvrsti in obdobja zborovske glasbe. V Grgarju se je predstavil z deli Mendelssohna, Pearsalla, Poulenca, Lauridsena, Merkuja, Adamiča, Kreka in Čopija. Koncert je bil namreč v znamenju njihove že sedme zgoščenke Blizu srca, z izdajo katere so začeli letošnjo sezono.

Koncerta se je udeležilo veliko domačinov, prebivalcev okoliških in bolj oddaljenih krajev, saj so napolnili grgarsko dvorano. Na koncu so pevci poželi močen aplavz.

Sledilo je še družabno srečanje z domačimi pevci iz Vokalne skupine Grgar – seveda v upanju na ponovne tovrstne glasbene užitke!