Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Božično-novoletni koncert v Lokovcu

kresnice1_vV soboto, 20. decembra 2008, je v lokovški cerkvi sv. Petra in Pavla v okviru božično-novoletnega dela cikla Z glasbo po Planoti zazvenela pesem iz ust treh pevk Vokalne skupine Kresnice in ob spremljavi kitarista Dinka Hrabrića. V skoraj polni cerkvi so kljub mrazu poslušalci lahko uživali v tradicionalnih in modernejših zvokih božičnih melodij.

 

Vokalno skupino Kresnice, ki letos beleži že dvanajsto leto delovanja, sestavljajo Matejka Černe, Boža Hvala in Mojca Milone. Poleg ljubezni do glasbe jih združuje tudi to, da so vse tri učiteljice na OŠ Solkan. Izvajajo različne glasbene zvrsti, v zadnjih letih pa dajejo prednost predvsem slovenskim popevkam 70-ih let. Večino aranžmajev je zanje napisal Vladimir Čadež, član Slovenskega okteta, zadnje čase pa tudi učitelj glasbe Matej Petejan in njihov kitarist Dinko Hrabrić.

kresnice2_vkresnice3_v

Pevke se se v Lokovcu predstavile s pestrim božičnim programom, ki so ga nekaj dni kasneje izvedle tudi na gostovanju v Berlinu. Kljub zimskim temperaturam so poslušalci s svojo prisotnostjo dokazali, da je tovrsten glasben dogodek lahko prijetna popestritev tudi pozimi v krajih na Banjški in Trnovski planoti.