Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

7. tradicionalni velikonočni pohod na Lašček

zbiranje_pohodnikov_07_vTD Lokovec je tudi letos (9. 4. 2007) organiziralo 7. tradicionalni velikonočni pohod na Lašček. V prečudovitem sončnem vremenu se je že pred 9. uro zjutraj  pri cerkvi v Sr. Lokovcu zbralo veliko število od blizu in daleč, mladih in malo manj mladih pohodnikov, z željo po obisku najvišjega vrha Lokovca - Laščka (1071 m). Tu se vedno srečajo stari prijatelji, zato vzdušja in dobre volje nikoli ne manjka.

 

Pot (vodila je skozi Reštelo in naprej po gozdu) je trajala približno dve uri in je bila s prihodom na Lašček v celoti poplačana. Lepo vreme je omogočalo pogled sosednjih vrhov tja do Julijskih Alp. Ostal je le še kratek postanek za zgodovinske posnetke fotografij in "privezovanje" upehane duše.

In še nekateri izdelki, ki vas lahko spominjajo na Lokovec.

spomincki_v

razstava_podobnik_vOb tej priložnosti je bila v prostorih Bifeja Winkler postavljena tudi razstava fotografij in kamnov priznanega umetnika Rafaela Podobnika z naslovom Zaznamovani kamni - Slutja brezčasnosti.

V spodnjih vrsticah navajamo besedilo, objavljeno na priložnostnih letakih, ki so bili izdani ob postavitvi razstave fotografij in kamnov g. Rafaela Podobnika.

"Ljudje v kamnih iščemo lastno podobo - zunanjo in notranjo. So polni skrivnosti. Zaznamovani z večno lepoto. Oblikovale so jih prasile. Niso hrana črvov in požarov. Ko jih srečam, me že poznajo. Nekatere pozdravim, druge posnamem, tretje odnesem domov. Pomoč prijateljev obredno odklanjam. Moč moram najti v sebi in kamnu. Vsake sedem let srečam izbranca, ki nosi zagoneten znak Zemlje. Noče z menoj. Krije se na počivališču ali se odkotali v nedostopno grapo. Ko spregledam, me gane prizanesljivost Zemlje. Obvarovala me je pred razsvetljenjem. Pušča mi iskanje. In ostrino duha." --- Rafael Podobnik