Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Vroča in s soncem obsijana Praznik lipe in Festival zelišč

Na Lokvah je bilo na prvi toplejši vikend med 15. do 17. junijem 2012 pestro. Odvijala sta se dva dogodka - že tradicionalni Praznik lipe, kjer so umetniki iz Slovenije in Italije oblikovali skulpture iz lesa, in Festival zelišč, ki se je odvijal v skopu projekta Podpora prireditvam na območju LAS - PODPRI.

Preberite več: Vroča in s soncem obsijana Praznik lipe in Festival zelišč

Maraton Lokve 2011 - rezultati

REZULTATI "MARATONA LOKVE 2011"

DODATNE INFORMACIJE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 610 982 (Boris Kante)

Nova razglednica Lokvarskega Škafarja

Društvo LO-KO je v mesecu oktobru 2011 izdalo novo razglednico Lokvarskega škafarja oz. pintarja. Razglednica je bila poslana na vse naslove Lokvarjev, domačinov, ki jih s to pobudo želimo spomniti na njihove prednike (očete, dede in pradede), ki so se v preteklosti ukvarjali s to obrtjo. Razglednica prikazuje izdelavo škafov Gospodarja Petra Krivca -Podskrle. Originalna fotografija je nastala leta 1926, fotografiral je Dino Crivellari.

Srečanje Lokvarjev

V soboto, 22. 8. 2009, je na Lokvah potekalo že deveto srečanje Lokvarjev, njihovih sorodnikov in prijateljev ter vikendašev. Družabno srečanje se začne že na predvečer pri postavljanju šotora in nadaljuje preko cele sobote.

Preberite več: Srečanje Lokvarjev

Forma viva 2009

sove_5_vMed 19. in 21. junijem 2009 so na Lokvah že četrto leto zapored umetniki ustvarjali iz lesa. Tokrat so kljub slabemu vremenu trije umetniki iz Italije in eden iz Slovenije ustvarili sove.

Preberite več: Forma viva 2009

Otvoritev razstave slik

razstava_12_vV nedeljo, 21. junija 2009, je bila v Okrepčevalnici na Planoti otvoritev slik Vide Širca, rojene Makuc. Učiteljica v pokoju, ki se s slikarstvom ukvarja amatersko, je bila rojena na Lokvah.

Preberite več: Otvoritev razstave slik

Maraton Lokve 2008

lokve_marathon1_vV vedeljo 7. septembra 2008, se je na Lokvah zgodila prva kolesarska prireditev "LOKVE MARATHON", ki ga je organizoral ASD GOBIKE v sodelovanju z društvom Planota in Hotelom Winkler.

Preberite več: Maraton Lokve 2008

Winklerjev dan 2008

winklerjev_dan2_v10. avgusta, natanko 101 leto po rojstvu mladinskega pisatelja in šolnika Vencesalava Winklerja - je v njegovi rojstni vasi na Lokvah potekal WINKLERJEV DAN, katerega namen je obuditi spomin na tega plodovitega pisatelja in našega rojaka.

Preberite več: Winklerjev dan 2008

Forma viva 2008

forma_viva_08TD Lokve in Društvo ljubiteljev narave Planota sta na Lokvah že tretje leto zapored organizirala prireditev FORMA VIVA, kjer različni umetniki iz lesa izdelujejo skulpture in druge izdelke.

Preberite več: Forma viva 2008

Odprtje zasebne škafarske zbirke

skafi_lokve_2_vLokvarsko društvo "LO-KO" je v svoji galeriji odprlo stalno razstavno zbirko škafarskega orodja ter predmetov, ki so jih škafarji (oz. pintarji) izdelovali v zimskih dneh, ko vreme ni bilo naklonjeno delu v gozdu. Zanimivo je, da se je škafarstvo razvilo zgolj na Lokvah in da sosednje vasi (Nemci, Trnovo ...) nikoli niso razvile običaja izdelave različnih lesenih izdelkov.

Preberite več: Odprtje zasebne škafarske zbirke

Tržnica na Lokvah

trznicanalokvahvVsako nedeljo se med 12. in 16. uro odvija tržnica na Lokvah, kjer imate možnost nakupa izdelkov in pridelkov članov Društva ljubiteljev narave Planota.

Preberite več: Tržnica na Lokvah

Zaključek poletnih delavnic

8delavnica_2_velikaV nedeljo, 12. avgusta 2007, se je zaključila osma poletna delavnica za otroke, ki jo je organiziralo Turistično društvo Lokve ob finančni podpori Mestne občine Nova Gorica.

 

Preberite več: Zaključek poletnih delavnic

Drugi koncert iz cikla "Z glasbo po planoti"

domacini_velikaV okviru cikla Z glasbo po Planoti je bil v nedeljo, 12. avgusta 2007, na prireditvenem prostoru pred bivšo osnovno šolo na Lokvah drugi poletni koncert. Nastopilo je enajst harmonikašev iz razreda Andreja Plesničarja od Nemcev.

Preberite več: Drugi koncert iz cikla "Z glasbo po planoti"

Razstava: VENCESLAV WINKLER (1907 – 1975) – "Otrok sončne goriške zemlje"

razstava_winkler_wV soboto, 11. avgusta 2007, je bila v bivši osnovni šoli na Lokvah otvoritev razstave o življenju in delu slovenskega mladinskega pisatelja ter šolnika Venceslava Winklerja, rojenega pred natanko 100 leti na Lokvah.

Razstava, ki jo je organizirala Sekcija za kulturo društva Planota, spada v projekt Besede s planote, v okviru katerega že od leta 2005 poteka zbiranje, raziskovanje in predstavitev ostalin preteklih časov ter pomembnejših ljudi, ki so bili rojeni, so delovali ali so kako drugače povezani z Banjško in Trnovsko planoto. Zato je ob tako pomembni obletnici Polona Kante Pavlin, pobudnica za obeležitev spomina na Venceslava Winklerja in avtorica razstave, ob pomoči Petre Kolenc, predsednice Sekcije za kulturo društva Planota, pripravila kulturni dogodek.

Preberite več: Razstava: VENCESLAV WINKLER (1907 – 1975) – "Otrok sončne goriške zemlje"

Prvi koncert iz cikla "Z glasbo po po planoti"

mopzlipa_velikaNa kresni večer, v soboto, 23. junija, je ob 20. uri na Lokvah zazvenela pesem. V cerkvi sv. Antona Padovanskega se je zgodil večerni koncert - prvi iz cikla Z glasbo po planoti, kot je poimenovan sklop koncertov, ki se bodo skozi celo leto odvijali v različnih krajih Banjške in Trnovske planote.

Preberite več: Prvi koncert iz cikla "Z glasbo po po planoti"

Prva delavnica na Lokvah

otroska_delavnica_velikaMinulo nedeljo (24. junij 2007), je bila na Lokvah prva delavnica za otroke. Delavnica - tema je bil les - je bila lepo obiskana.

 

 

Forma viva 2007

Minuli vikend (22.junij - 24. junij 2007) je na Lokvah že drugo leto zapored potekala FORMA VIVA. Letos je skulpture iz lesa na temo delavec v gozdu ustvarjalo šest mojstrov iz Slovenije in Italije.

Prikazujemo vam nekaj utrinkov pri ustvarjanju skulptur in končne rezultate. 

Albert Kurinčič, Kobarid


Gorazd Prinčič, Nova Gorica


Ivan Erzetič, Voglarji


Angelo Simonetti, Italija


Ermanno Plozzer, Italija


Ivan Zotti, Italija


 

Nočni pohod na Lazno

Nočnega pohoda na Lazno (23. junija 2007) se je udeležilo okrog 140 ljudi. Lepo vreme je prispevalo k dobremu vzdušju na pohodu, ki je v eno stran trajal približno  eno uro in pol. Ob čarobni svetlobi bakel so pohodniki prispeli na Lazno, kjer jim je zapela Vokalna skupina Grgar.

Razstava mlinčkov za kavo

razstava_velikaV nedeljo, 17. 6.2007, je Turistično društvo Lokve in KS Lokve organiziralo razstavo mlinčkov za kavo, ki so v lasti Zdravka Grudna z Lokvi. Razstavljenih je bilo veliko mlinčkov različnih starosti in oblik. Starejši obiskovalci so ob ogledu razstave obujali spomine na mlada leta, mlajši pa so se lahko poučili, kako se je razvijala tehnika mlinčkov.

Dan žena na Lokvah

dan_zena_1_velikaKrajevna skupnost Lokve-Lazna je 8. marca 2007 ob dnevu žena počastila Lokvarke. Pogostitev se je odvijala v prostorih bivše osnovne šole na Lokvah. Druženje je popestrila vsaka ženska s svojo prisotnostjo in svojimi "zgodbami", k veselemu vzdušje pa je prispeval tudi domači harmonikaš. Krajevna skupnost je vsako ženo obdarila z majhno cvetlico.

Otvoritev turistične pisarne Lokve

otvoritev_velikaV petek, 16.2.2007, je bila uradna otvoritev Turistične pisarne na Lokvah. Predsednica TD Lokve, Martina Sulič Gorjan, in Boris Kante iz Fundacije BT Planota sta zbranim predstavila nastanek turistične pisarne, ponudbo in načrte. Kasneje sta v prostore osnovne šole obiskovalce povabila na predstavitev spletne strani in pogostitev.

Preberite več: Otvoritev turistične pisarne Lokve