Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Aktualni dogodki

No events

Otvoritev turistične pisarne Lokve

otvoritev_velikaV petek, 16.2.2007, je bila uradna otvoritev Turistične pisarne na Lokvah. Predsednica TD Lokve, Martina Sulič Gorjan, in Boris Kante iz Fundacije BT Planota sta zbranim predstavila nastanek turistične pisarne, ponudbo in načrte. Kasneje sta v prostore osnovne šole obiskovalce povabila na predstavitev spletne strani in pogostitev.

Razmišljanje Borisa Kanteja ob otvoritvi:

"Že nekaj časa je bilo čutiti potrebo po spremembah na Lokvah in tudi na širšem območju Banjške in Trnovske planote. V posameznih krajih so bili izpeljani posamezni projekti, ki pa večinoma niso bili med seboj povezani in so bili premalo promovirani. Ker je trenutno na omenjenem področju še vedno najbolj obiskan kraj Lokve, smo si postavili cilj, da ustanovimo primerno turistično informacijsko točko. Da bi to dosegli, smo lani začeli s projektom Turistična pisarna na Lokvah.
TD Lokve se je v septembru 2006 uspešno prijavilo na razpis Ministrstva za gospodarstvo RS, ki je objavilo razpis za postavitev javnih e-točk na podeželju, in pridobilo nepovratna sredstva, s katerimi je na Lokvah omogočena brezplačna in brezžična povezava na svetovni splet. Pri razpisu pa je bil postavljen tudi pogoj, da je v okviru e-točke postavljen objekt, v katerem imajo obiskovalci in domačini omogočen dostop do računalnika.
Po dogovoru sta podjetji Lesimpex Nova Gorica in Gonzaga Čepovan postavili in opremili montažni objekt.
V Turistični pisarni so dostopne informacije za obiskovalce in brezplačen internet.
Naloga zaposlenih pa je med drugim urejanje spletnih strani
http://www.planota.si/ in http://etrznica-goriske.si/, pomoč posameznim društvom pri organizaciji poslovanja, spremljanje razpisov in priprava prijav na razpise ter pripravljanje predlogov za različne turistične destinacije na planoti. 
V zadnjih mesecih je nastajala tudi spletna stran
http://www.planota.si/, ki jo je financirala Mestna občina Nova Gorica. Namen spletne strani je predstaviti celotno področje na čimbolj prijeten in zanimiv način ter posredovati javnosti čim več zanimivih informacij. Posebnost spletne strani je v tem, da je v urejanje vključenih neomejeno število administratorjev, ki vnašajo podatke o svojem kraju in svojih dejavnostih. Poleg osnovnih informacij bodo postopoma za vsak kraj na razpolago vremenski podatki, slike, ki jih bodo predvajale kamere ali jih bodo posredovali posamezni administratorji preko MMS-a, možno pa bo tudi predvajanje posameznih pesmi lokalnih pevski zborov. Na spletni strani je predvidena tudi galerija fotografij. Predvidevamo, da bodo najlepše fotografije tudi nagrajene."

ogled_velikaZahvaljujemo se donatorjem in financerjem pri projektu Turistične pisarne Lokve:
- LESIMPEX Nova Gorica
- GONZAGA Čepovan
- BUSINESS SOLUTIONS Nova Gorica
- Ministrstvo za gospodarstvo
- EUROINVEST Nova Gorica
- Fundacija BT Planota
- Mestna občina Nova Gorica
- Občina Kanal