Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Božično-novoletni koncert na Sveti Gori

3nastopajoci_vNa svete tri kralje - v nedeljo, 6. januarja 2008, je bil v baziliki na Sveti Gori tretji in zadnji božično-novoletni koncert iz cikla Z glasbo po planoti. Na dan, ko se je zaprla letošnja razstava jaslic, so v baziliki nastopili trije mednarodno priznani solisti: ameriška sopranistka Kay S. Raplenovich ter domačina flavtist Armando Mariutti in organistka Bernarda Paškvan.

Preberite več: Božično-novoletni koncert na Sveti Gori

Otvoritev razstave jaslic na Sveti Gori

razstava_jaslic_5_vV nedeljo, 16. decembra 2007, je bila na Sveti Gori otvoritev ŠESTE SLOVENSKE RAZSTAVE JASLIC z mednarodno udeležbo. Prireditev, ki jo je organiziral Frančiškanski samostan Sveta Gora v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Solkan in Turističnim društvom Solkan, je bila najprej v baziliki, nato pa še v Frančiškovi dvorani, kjer so na ogled jaslice iz različnih materialov in različnih izdelovalcev.

Preberite več: Otvoritev razstave jaslic na Sveti Gori

Preobleka novincev

V petek, 8. septembra 2006, na praznik Marijinega rojstva, smo štirje novinci: Tomaž Grom z Vrhnike, Andrej Turšič iz Viča, Jan Cvetek iz Bohinjske Bistrice in Rok Vovk iz Velenja Svetogorski Kraljici polepšali rojstni dan s svojo redovno preobleko. Na Sveto Goro smo prišli 28. avgusta iz Ljubljane, kjer smo leto dni preživeli kot postulanti pod vodstvom magistra p. Marija Osredkarja.

 

Preberite več: Preobleka novincev