Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Odpri srce, odpri roke (Simon Gregorčič)

V nedeljo, 17. septembra 2006, je Društvo ledvičnih bolnikov Posočja ob pomoči Škofijske karitas Koper organiziralo na Sveti Gori dobrodelno prireditev z naslovom Odpri srce, odpri roke (S. Gregorčič). 

 

Stiska ledvičnega bolnika, ki je vezan na dializo, je velika, toliko bolj, če stanuje daleč od dializnega centra. Trenutno je v Posočju 12 ledvičnih bolnikov, ki se vsak drugi dan vozijo v več kot 100 km oddaljeni Šempeter pri Gorici na dializo. Vendar se ne dajo - ustanovili so društvo in vsak dan so bliže cilju: Dializni center v Kobaridu.

Najprej smo se zbrali pri sveti maši, ki jo je daroval ravnatelj Škofijske karitas Koper Matej Kobal ob somaševanju duhovnikov, ki čutijo s prizadevnimi bolniki. Sledil je dobrodelni koncert, ki je bil, kot vedno v baziliki Svetogorske Matere Božje, dobro obiskan. Nastopil je Komorni simfonični orkester Nova, Borut s prijatelji, Gianni Rijavec, MePZ Trnovo, Renata in Gregor Klančič ter Vokalna skupina Krila. Program je povezoval Jure Sešek. Ob koncu so vse nastopajoče pogostile sodelavke Medžupnijske gorske karitas.

Koncert je neposredno prenašala TV Primorka. Izkupiček celotnega dogajanja – nakup likovnih del, nabirka pri sveti maši in prostovoljni prispevki na koncertu – je presegel milijon tolarjev.

Zavedamo se, da je to le kaplja v oceanu, kot bi rekla bl. Mati Terezija, vendar če tega ne bi bilo, bi bila kaplja v oceanu manj.