Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Prevoz mlaja 2012

prevoz mlaja 2012Že deseto leto zapored se je letos (2012) odvijal prevoz mlaja iz Trnovega pri Gorici pred občino v Novo Gorico. Kot vsako leto poprej, se je program odvijal dva dni. Prvi dan so se Lokavški ter Trnovski furmani društva Doli skupaj z gozdarji odpravili v gozd, kjer so skrbno izbrali ter podrli smreko za goriški mlaj.

Preberite več: Prevoz mlaja 2012

Praznovanje dneva žena in materinskega dneva na Trnovem

dscf1392-velikaDruštvo žena in deklet Trnovo pri Gorici je tudi letos organiziralo že kar tradicionalno praznovanje dneva žena in materinskega dne v soboto, 6. marca 2010. V kulturnem programu so sodelovali otroci iz tamkajšnjega vrtca in osnovne šole z igrico Zmešnjava v deželi pravljic, popestrili pa so ga harmonikaši pod vodstvom Andreja Plesničarja in seveda same članice in člani društva s skečem Iščemo tajnico (avtor besedila in režija Iztok Muncič).

Preberite več: Praznovanje dneva žena in materinskega dneva na Trnovem

Glasbeni presežek ob kulturnem prazniku

so2-velikaNa predvečer slovenskega kulturnega praznika je 7. 2. 2010 v dvorani Kulturnega doma na Trnovem zadonela slovenska pesem iz ust osmih izjemnih pevcev Slovenskega okteta. Večer je s povezovanjem programa in z nepozabnimi recitacijami Prešernovih pesmi dopolnil še dramski igralec Pavle Ravnohrib.

Preberite več: Glasbeni presežek ob kulturnem prazniku

Praznovanje slovenskega kulturnega praznika na Planoti

trnovo_pp09_1_vNa predvečer slovenskega kulturnega praznika, v soboto, 7. februarja 2009, je bil v kulturnem domu na Trnovem koncert Planota poje 2009. Čeprav je bilo prvotno predvideno, da se bo program začel z Zdravljico in prižigom bakel ob ognju miru in ljubezni pri spomeniku NOB na Trnovem, se je zaradi slabega vremena vse skupaj odvilo v kulturnem domu.

Preberite več: Praznovanje slovenskega kulturnega praznika na Planoti

Gianni Rijavec pri papežu Benediktu XVI.

gianni_pri_papezu_1_velikaV torek, 9.10.2007, je bil ob 12.20 ob skulpturi, kjer gori Ogenj miru in ljubezni, na vhodu v spominski park NOB na Trnovem pri Gorici svečan prižig laternice, ki jo je Gianni Rijavec izročil papežu Benediktu XVI. Skupaj z Giannijem jo je prižgal župan MO Nova Gorica, g. Mirko Brulc.

Preberite več: Gianni Rijavec pri papežu Benediktu XVI.