Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Izročitev lanternice z ognjem miru in ljubezni poglavarju armenske pravoslavne cerkve

29. 4. 2009, natanko ob 14h po lokalnem času (11h dopoldan) je ustanovitelja Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob Giannia Rijavca na zasebni avdienci v Armeniji, Erevanu, sprejel poglavar ARMENSKE PRAVOSLAVNE CERKVE CATHOLICOS GAREGIN II.

Gianni Rijavec mu je izročil laternico iz porcelana z Ognjem miru in ljubezni, ki gori na Trnovem pri Gorici.Njegova svetost Garegin II se je z Rijavcem zadržal v kar 40 minut trajajočem pogovoru. Pohvalil je slovensko idejo o Belem golobu in Rijavcu izročil posebno zahvalno odllikovanje, ki ga sicer prejmejo le redki posamezniki. To je nova stopnica na poti Belega goloba, postavljen je nov kamen v mozaiku prizadevanj za mir na svetu. Laternico z ognjem sta do sedaj sprejela papež Benedikt XVI. (Rijavca je sprejel leta 2007 v Vatikanu) in kardinal Franc Rode (Rijavca je sprejel let 2007 v Vatikanu).

 

Dejanje je pomembno za širitev ideje o miru v svetu, ki je osnovna naloga Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob. Načelo, da Beli golob leti za vse enako se s podobnimi dejanji uresničuje. Za Belega goloba ni pomembna barva kože, verska in nacionalna pripadnost in ni pomemben spol. Pomemben je ČLOVEK z veliko začetnico.

Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob