Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Praznovanje slovenskega kulturnega praznika na Planoti

trnovo_pp09_1_vNa predvečer slovenskega kulturnega praznika, v soboto, 7. februarja 2009, je bil v kulturnem domu na Trnovem koncert Planota poje 2009. Čeprav je bilo prvotno predvideno, da se bo program začel z Zdravljico in prižigom bakel ob ognju miru in ljubezni pri spomeniku NOB na Trnovem, se je zaradi slabega vremena vse skupaj odvilo v kulturnem domu.

Pevci ter pevke domačega MePZ Trnovo, MePZ Čepovan, Vokalne skupine Grgar, MoPZ Ravnica in Domači pevci iz Lokovca so najprej družno zapeli slovensko himno. Sledil je pozdrav predsednika KS Trnovo, gospoda Janeza Rijavca – Giannija, ki je zbrane med drugim tudi s Prešernovo recitacijo pesmi Je od vesel'ga časa uvedel v praznovanje kulturnega praznika.

trnovo_pp09_3_vtrnovo_pp09_4_v

Sledil je nastop Domačih pevcev iz Lokovca, ki so zbrane v trnovski dvorani razveselili s pesmimi, kot se jih je pelo nekoč na Planoti. V nadaljevanju sta nastopila še Vokalna skupina Grgar (zborovodja Andrej Filipič) in MePZ Čepovan (zborovodkinja Maja Klanjšček) in z zahtevnim programom dokazala, da so mladi pevci in pevke, ki se združujejo na območju Planote, polni zagona in energije.

trnovo_pp09_5_vtrnovo_pp09_2_v

Program je povezovala Dolores Strosar, z recitacijo Prešernove balade Orglar pa je kulturni program popestril Boris Rijavec.