Interaktivni zemljevid Planote

Spletna kamera Lokve

Izšla knjiga "Onkraj Govcev"

knjigaIzšla je prva knjiga v zbirki Besede s Planote, knjiga z naslovom "Onkraj Govcev: spomini na Vojsko, Mrzlo Rupo in Gorenjo Trebušo" avtorice Marice Kolenc.

 

 

 

 

 

Kot že naslov pove, nas knjiga popelje v preteklo življenje omenjenih vasi skozi 19. in 20. stoletje, ki ga avtorica spretno preplete s spomini svoji staršev, prijateljev in nekaterih sovaščanov v slikovito pripoved. Spomini segajo tudi v čas gradnje Nove Gorice, v katero so se po vojni priselil številni hribovci, v knjigi pa so opisani tudi številni dogodki in ljudje z Banjške in Trnovske planote. Z novo knjižno zbirko želita urednici spodbuditi k sodelovanju številne zapisovalce dogodkov, domačine ter druge raziskovalce Banjške in Trnovske planote, ki želijo prispevati k bogatenju in večjemu ter bolj poglobljenemu poznavanju vasi, zaselkov ter pomembnih ljudi, ki so zaznamovali življenje na omenjenih Planotah.

Knjigo Onkraj Govcev, ki je bila predstavljena tudi na Winklerjevem dnevu na Lokvah (10. avgusta 2008). Vse informacije o knjigi in zbirki najdete TUKAJ.