Kolesarjenje po Banjški in Trnovski planoti

Trnovsko-Banjška planota predstavlja skrajni severozahodni del mogočnega Dinarskega gorovja. Razgibana pokrajina s številnimi naravnimi pojavi in izjemno slikovito naravo vas bo pritegnila s svojo pristnostjo in skritimi kotički, ki so kot nalašč za pohodništvo, kolesarjenje in uživanje v razkošnosti popolnega miru.

Preplet številnih naravnih lepot, svojevrsten živalski in rastlinski svet vam omogočajo, da se spočijete, najdete svoj notranji mir in uživate v utripu narave. Značilni so gozdovi in travniki, dinarski značaj kraškega površja, suhozidi, ohranjenost narave, posebna mikro klima s pridihom Mediterana in razpršena poselitev. Od tod se odpirajo čudoviti razgledi na Alpe in Triglav na eni ter Jadransko morje na drugi strani. Skratka, prostor za vse, ki radi uživate na svežem zraku v pisani naravi, v vonju cvetočih travnikov in tišini gozdov.

Svoj prosti čas lahko aktivno preživite v naravi tako družine, pari, skupine prijateljev kot tudi športni navdušenci in ljubitelji adrenalina. Planoto lahko odkrivate bodisi peš ali na kolesu, morda pa na konjskem hrbtu ali iz ptičje perspektive s padalom. Pokrajina je primerna tako za sproščene družinske izlete kot za zahtevnejše in adrenalinske športnike, saj ponuja nešteto možnosti za različne dejavnosti, različnih težavnostnih stopenj.

Na planoti se skriva tudi bogata kulturna dediščina in spontanost domačinov. Številni butični produkti in lokalne dobrote vas bodo navdušile in odšli boste z željo, da bi te kraje ponovno obiskali.